Thursday, November 14, 2013

Duhai anak2 ku sayang.... (admitted in Gh Penang)

11 Nov 2013

Hari ni Baby Aimi dan Kak Yang admitted sebab demam panas. Adik 3 kali diserang sawan. Episode pertama bermula dirumah; duration dalam 2 minit. Tapi hati rasa tak tenang sebab lepas attack kali ni Adik nampak lain macam.  Badan tak berhenti menggeletar dan kebiruan. So terus bawa Adik ke kecemasan GH Penang.  Time tu Kak  Yang masih sihat cuma badan agak desar.

Adik semasa di kecemasan

Di wad Adik sekali lagi diserang sawan pada jam 3 ptg.  Melompat ibu naik ke katil terus stimula adik. Kali ni duration masih dlm 2 minit. Hati mula rasa tak tenang...

Dalam pukul 7 terpandang Atok bersama Kakak Aina melangkah masuk ke wad.  Dada dah berdegup kencang sebab tadi Atok dah balik dari melawat Adik...lepas tu nampak Cik Su sedang mendukung Kak Yang diluar wad...I know she's not doing well at the moment.  Rupanya demam panas 38.9... Terus bawak Kak Yang ke kecemasan pula dan turut dimasukkan kkewad.

Malamnya sewaktu Ayah sedang menemani Kak Yang ambil darah dan set line, Adik sekali lagi sawan. Kali ini agak lama dan sudah kebiruan...on the spot doc insert Diazepam Supp dan on phenobarbitone.  Dan sungguh kali ini nampak sangat2 llain serangan sawan Adik.




Cinta hati saya sedang berjuang...Subhanall...kuatkanlah hati jni yang semakin rapuh

3 comments:

  1. ya allah ..mngalir air mata baca. brt mata memandang brt lg bahu memikul. hanya teman sekasut yg memahami. xdpt dgambarkan dgn kata2. hanya aku doakan agar ko sekuarga redha, sabar & tabah melalui dgaan allah ni walaupun perit. allh uji kita sbb dia sygkan kita kan. tp aku tau hg kuat kan mcm aku. wlpun adakala kita rapuh. andainya air mata dpt menenagkan ko seketika menagis la sepuas-puasnya.lepaskan segala yg terbuku.
    hg jga kshtan sma. xchat cmna nk jga twin. utk ank2 ibu kuatkan smngt mcm ibu korang gak ya. syg kamoo twin.hug ketat2.ibu doakan dr jauh agar sgalnya dpermudhkan utk korang sekuarga.
    -pelok cium dr ibu & awisy..muahhh

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah permudahkan urusan sahabat ku ni , kuat kan semgat mu itu wahai sahabat ku wani ....hanya Allah sja yg tahu apa ada dlm isi hati mu itu ..demi ank2 tercinta semua dia permudahkan wani ....kami doa kan supaya ank2 wani sehat seperti dulu ...

      Delete