Saturday, March 17, 2012

kuatkah aku?

mereka kata aku kuat...aku supermum yg hebat...
kenapa?
mungkin kerna mereka lihat aku terus seperti biasa..seperti tiada apa yg membelenggu jiwa dan hati...
mungkin kerna mereka sangka diriku tenang menerima segala dugaan & kenyataan...

tapi tahukan mereka semua...

kuatkah aku andai tatkala malam berlabuh dan semua telah dibuai mimpi, aku terus-terusan memikirkan keadaan bidadari syurgaku...

hebatkah aku andai tiada siapa yg tahu betapa terlukanya hati ini melihat penderitaan bidadari syurgaku menderita saban hari...

tenangkah aku andai sering menangisi nasib diri ini yg tidak mampu memberikan segalanya buat bidadari syurgaku dan juga permaisuri hatiku...begitu jua zuriat dlm rahimku ini...

hancur luluh perasaan ini melihat bidadari syurgaku yg sehinggi kini masih belum sihat sepenuhnya...
hancur luluh hati ini melihat kekecewaan permaisuriku apabila terpaksa berpisah dgnku dan bidadari setiap malam, melihat tangisan dimatanya, mendengar rayuannya utk tidur bersama...
hancur luluh jiwa ini memikirkan bayi dlm kandungan yg sering aku abaikan kerana memberi sepenuh perhatian kepada bidadari syurgaku...
dan bertambah hancur segalanya bila aku juga terpaksa berjauhan dari raja hatiku demi anak-anak kami yg tersayang...

andai aku bisa mengubah segalanya, ingin ku bersama semua cinta hatiku sepanjang masa...

tapi
siapa tahu betapa sukarnya menjalani hidup sebagai aku?


Saturday, March 3, 2012

Spastic Centre

lamanya x menulis di blog...idea mencurah² nak menulis tapi x sempat nak mengarang ayat depan pc...skang ni ada perubahan dlm jadual harian; semakin padat...dan yang penting, perutku ini juga semakin membesar...hehehe...ramai ofismate yg terkejut sebab selama ni x perasan yg ibu tgh preggy...dah nak masuk 22 minggu pun...

SPASTIC CENTRE
Dah seminggu angel Qalesya start sekolah di Spastic Centre, Penang di Greenlane...x sangka pas p wat assessment, trus diterima masuk & bleh start sek...alhamdulillah, selama ni x tahu plak F.O.C, dah diterima baru tau...rezeki angel ni....cuma dah start sek ni, jadual keja ibu & ayah banyak berubah...kelas angel isnin - rabu jam 2-4 ptg...so time lunch ayah akan anta kami ke sek ( i hate greelane very much coz of jammed every day!!)...kol 4 ayah kuar ofis utk amik kami balik...then pas angel balik umah, ibu & ayah masuk keja semula...ibu buat OT sampai kol 7 lebih utk cover balik time kuar 2 jam...so from 5-7 pm ayah la yg jadi mr mama diumah, babysitting angel & princess....

yang paling ibu bersyukur, sebab dapat boss yg AMAT MEMAHAMI keadaan angel...rasa bersalah yg amat sangat time nak minta kebenaran utk bwk angel ke sek...ye la, selama ni pun ibu dah slalu x da di ofis bab dok bwk angel pegi cek up...bos ibu ckp "x pa, bukan senang nak bagi anak pandai"... :) syukur yg teramat sgt, moga Tuhan murahkan rezeki Pn Z...

di sek angel diwajibkan wat toliet training; PAMPERS IS BANNED IN SPASTIC CENTRE!!  aduh....Tuhan sja yg tau mcm mana sedihnya bila tgk angel dok meraung bab x mau dok atas potty...dia akan menangis smpai merah muka², berpeluh² & x kuar suara...tpaksa la ibu kuatkan semangat...yg best tu, bila angkat dri potty ja trus dia kasi basah atas ibu...huhuhuh...bertuah la anak sorg ni...

pas 2 hari p sek, angel kena admit wad plak bab muntah²...yg wat ibu & ayah risau sebab angel muntah smpai dah x kuar apa...last ada darah sket kuar, tu yg trus p emergency tu...tpi alhamdulillah, cuma admit 2 hari dan jaz on drip...tu pun very slow qty...ubat lain x yah mkn...maybe bab angin ja kot... :(

so lepas ni ibu & ayah kena lgi kuat utk angel & juga princess yg semakin merap..letih? Tuhan sj yg tahu... tapi Dia juga yg beri kekuatan pada kami utk terus berjuang demi angel...biarpun baru sedikit yg mampu kami lakukan, setidak²nya angel akan belajar secara perlahan...ikutkan hati nak bwk angel berubat 1 Msia tapi kena ukur baju dibdn sendri kan? insyaallah, andai ada rezki lebih kami akan lipat gandakan usaha...cuma setakat ini yg termampu buat masa sekarang...moga Tuhan memberkati usaha kami utkmu, syg...