Sunday, July 17, 2011

cerita Nur Aina Qaisarah...

hari ni ibu nak bercerita pasal Nur Aina Qaisarah  plak..asyik dok cita psal adik ja kan..

skarang ni ibu perasan anak sulung ibu ni dah mcm budak besaq dah...x macam budak umur 2 tahun lgsg...klau nak minta bantuan, suma boleh...soh tolong amik pampers, amik bekas bedak, kain buruk...laju ja dia wat...tapi klau time malas tu, x payah la nak soh...ada la jawapan dia.. "ibu p la...akak atik aki ni..." kekadang tu siap mengeluh lagi " alah...ish.."sambil muncung ja mulut tu... ni baru 2 tahun ni, bayangkan nanti dah 12 tahun...camna la gamaknya no...hehehhe

 majuk x mau kemas mainan

yg paling wat ibu terharu, Kakak ni memang very concern pasal Adik dia...klau bangun pagi², the 1st thing yg kuaq dari mulut dia; "ibu, adik isya mana?"..pastu dia akan peluk, cium, gomol Adik...sama gak time nak tidoq malam..sbelum dia hanyut, nak dulu tolong dodoikan Adik...siap warning Ibu dgn Ayah plak; "shhh...yam..yam...Adik idoq"
 pagi² peluk Adik dulu..baru ceria

Kakak ni pun ada pantangnya...pantang tengok kalau Ayah main dgn Adik!  mula la dia pun nak lompat atas Ayah gak..last² Adik x leh la nak main dgn Ayah bab takut Kakak smack down Adik plak...Kakak ni memang lasak + brutal...maklumlah...tengok la anak sapa kan? Ibu pun tomboy dulu...hehehe


Kalau Kakak merajuk @ marah, sure dia akan cakap sakit kaki...sakit tangan...sakit perut...heheheh...ni lah cara dia nak tackle hati Ibu dan Ayah...bab kalau sakit, takkan nak kena marah lagi kan...sure Ibu dan Ayah akan pujuk dan sayang Kakak...pandai..pandai...tapi klau Kakak wat salah, Kakak dah pandai mintak maaf, "uwi ibu...uwi ayah..."
 
aksi² Kakak merajuk...

macam² keletah Kakak ni..kdg² mcm geng Maharaja Lawak pun ada..tambah plak time dia cakap bahasa urdu dia...hehehe...sepatah haram pun x paham...Kakak lani pun dah pandai mengeja dah...x sangka kan..
A..I...akak...akak
A..I...dik...adik
A..I...ayah...ayah...
A..I..ibu...ibu
A..I..odok...todok...hahahahahha pandai no

tapi Ibu kesian gak kat Kakak bab masa Ibu banyak terluang untuk Adik yg memerlukan special care dari Ibu...kdg² rasa mcm Ibu dah abaikan Kakak plak..nasib la Ayah ada...klau dapat hubby yg style x mau main dgn anak lgsg, jenuhla Ibu...


 alhamdulillah...mudah²an...amin


Kakak, Ibu sayang Kakak...

No comments:

Post a Comment