Wednesday, April 20, 2011

Anak² ~ siri 3 (MRI)

Adik admitted to Acc Daycare Ward~nk kena wat prosedur seterusnya...MRI.  Mula² Ibu x dak rasa apa² pun...ye la, Adik kan sihat ja...so time admit tu, x dak la rasa gelabah pun...pi dgn senang hati ja...Kakak pun kena bgun awal hari ni...slalu tengahari buta baru nk bagun...he3...

Suppose 2 admit at 7.30 am (kalau ikut surat appointment ar)...tapi kol 8.30 baru nama Adik kena pangge.."Nur Aida Qalesya..." kena timbang berat, so kena la membugelkan Adik...tau nurse kata pa?? "la...pompuan ka?" HAA??? yg tadi pangge nama mcm lelaki kah?? confuse²....

Pas2 Adik kena cucuk; nk masukkan branula...Adik mengamuk la bab sakit kan..tapi yg terharunya, Kakak pun menangis bab tengok Adik kena cucuk...sayangnya Kakak kat Adik ye...Pas kena cucuk, baru SN habaq Adik kena posa...la, awai² x hbq...so, kena tnggu dlm 2,3 jam dulu la...Adik dah la ngantuk...Doc x bagi tido bab takut satgi time wat prosedur Adik x tido dah...apa lagi, Adik ngamuk lagi la bab ngantuk + lapaq!

Dalam kol 10 lebih, Adik kena makan ubat tidoq...x sampai 5 min, Adik dah pun terlelap..so, SN tolak Adik atas strecther ke MRI...time ni jantung Ibu mula berjalan laju...x sampai hati tengok Adik dah x sedar pa...mula nk pikir yg bukan²...sampai kat MRI, Adik terjaga dan start menangis...so, SN + lagi dos ubat...tapi Adik nangis gak..so, doc pangge Ibu masuk bilik MRI w/pun actually x leh masuk...bila Ibu tepuk² Adik, Adik tertido balik...pas2 suma org kuar, tinggal la kami berdua...bila Adik masuk ja dlm mesin MRI, jatuh arimata Ibu...Ya Allah, kenapa berat dugaan yg Adik kena tanggung?? Ibu kuatkan semangat utk tunggu Adik sampai habis...Bunyi² dlm mesin 2 dh jadi mcm irama hati Ibu yg x keruan plak... Ibu rasa mcm dok dalam bilik 2 smpai sejam,. tapi Ayah kata cuma 15 min ja...

Resulr MRI Adik, bulan 5  ni baru dapat...so, selagi 2, hati Ibu x kan tenang la....

No comments:

Post a Comment